Professional tijdens een digitale bijeenkomst

Geschreven door: Nelly Boer
22 maart 2021
Professional tijdens een digitale bijeenkomst

Professional tijdens een digitale bijeenkomst

Ben jij een professional tijdens een digitale bijeenkomst?

Wat wil je uitstralen?
Is dat wat mensen zien ook wat je wilt laten zien van jezelf en je bedrijf?
Geeft dat vertrouwen?
Als je geen professionele uitstraling hebt op het scherm, dan kunnen mensen gaan twijfelen over je professionaliteit in je vakgebied. En dat is waarschijnlijk niet wat je wilt.

In deze tijd waarin thuiswerken aan de orde van de dag is, zijn we ook allemaal druk met digitaal vergaderen. Ik heb gemerkt dat het niet voor iedereen vanzelf spreekt om ook wanneer je thuis achter je laptop zit te zorgen voor een professionele uitstraling.

Verschil met live-meetings; ben jij een professional tijdens een digitale bijeenkomst?

Als je tijdens een vergadering in een kring rond een (grote) tafel zit, kun je niet ieder gezicht tegelijk zien. Je kijkt meestal richting de spreker. Maar tijdens een digitale bijeenkomst kun je wel alle deelnemers tegelijk zien. En iedereen ziet ook alle bewegingen en acties die je in beeld maakt, zoals het snuiten van je neus of uitgebreid gapen. Na een jaar intensief deelnemen in vele digitale bijeenkomsten per week, kan ik bijna een boek schrijven over dingen die ik heb gezien en meegemaakt!

Zo lijkt het voor sommige mensen bijna ‘normaal’ om andere dingen te doen dan participeren in de bijeenkomst als iemand anders aan het woord is. Even een telefoontje beantwoorden, praten met iemand anders die buiten beeld in je omgeving aanwezig is, een rondlopend kind of huisdier corrigeren (helaas voor velen een nadeel van thuiswerken), even naar de deur lopen als de bel gaat.

Ik heb afgelopen zomer ook meegemaakt dat iemand met grote gehoorbescherming op tijdens de hele vergadering onder zijn afdak stond en zaagbewegingen maakte. Misschien had hij zijn koptelefoontje onder de gehoorbescherming geplaatst om mee te luisteren, maar dat weet ik niet!
Als je wilt dat de andere deelnemers respect voor jouw bijdrage hebben, zul je ook aandacht moeten tonen als zij aan het woord zijn!
’s Zomers met een net overhemd en een korte broek achter je bureau zitten mag dan misschien wel een goed idee lijken zolang je blijft zitten, maar als je dan opstaat om koffie te halen, is het effect misschien niet datgene wat je wilt uitstralen!

Ben jij enthousiast over je bedrijf of over je professie?

Straal dat uit!

Hoe doe je dat?

Vraag de 7 tips Hoe word je een professional tijdens een digitale bijeenkomst op en wordt ook een professional tijdens een digitale bijeenkomst!

Andere blogs

Al je links onder één noemer!

Al je links onder één noemer!

Al je links onder één noemer Herken je dit: je kunt ergens één link vermelden. Welke kies je nou?Je website? Facebook? LinkedIn? Instagram? Pinterest? Twitter? Xing? Youtube?Je wilt het liefst al je links onder één noemer hebben hebben.Je zou kunnen kiezen voor een...

Van het gas los

Van het gas los

“Van het gas los”. Een kreet die het hart van Groningers uit het aardbevingsgebied doet opspringen van vreugde. Over laagjeskleding en warmtebuizen. En ecologische voetprint. Waar je blij van wordt.

Online vergaderen met Teams

Online vergaderen met Teams

Online vergaderen met Teams. Een ideale ondersteuning voor thuiswerken. Maar ook effectief voor vergaderingen of overleg op grotere afstand. Dit kan behoorlijk wat reistijd besparen!

Nelly Boer

Uw Eigen Secretariaat is opgericht door Nelly Boer. De basis is gelegd in 20 jaar opleiding en ervaring in secretariële dienstverlening en management ondersteuning en daarna aangevuld met 18 jaar ervaring in meerdere eigen bedrijven.
Share This