Handige sneltoetsen

Als je veel typt, is het handig als je een aantal handige sneltoetsen toetsen kent. Toetscombinaties waardoor je nóg sneller kunt typen.
Want als je de muis minder hoeft te gebruiken, kun je niet alleen sneller werken, maar het is ook nog ergonomisch beter voor je!
Doordat je meeste sneltoetsen met je linkerhand bedient, ontlast je je rechter (muis)hand nog meer. (Tenzij je natuurlijk linkshandig de muis bedient).
Deze handige sneltoetsen kun je niet alleen in Outlook gebruiken, maar ook in bijna alle andere softwarepakketten.

Handige sneltoetsen bij het typenKen je zelf een sneltoets waarvan je vindt dat die hier eigenlijk niet mag missen? Geef het aan ons door.

Handige sneltoetsen
Handige sneltoetsen
Handige sneltoetsen

Alt-codes overzicht

Voor alle sneltoetsen met tekens zijn er alt-codes. Met een alt-code kun je een speciaal teken tevoorschijn halen welke niet standaard op het toetsenbord te vinden is. Deze vreemde tekens zijn ASCII tekens. ASCII is de afkorting van American Standard Code for Information Interchange en is een standaard van een aantal letters en leestekens. Iedereen heeft wel eens een smiley of vreemd teken nodig dat niet snel te vinden is op het toetsenbord. Je hoeft nu niet meer verder te zoeken naar deze alt-code. Dit overzicht kun je eenvoudig printen en ophangen naast je computerscherm. Hiermee heb je snel de meest gangbare alt-codes binnen je bereik. Veel succes en werkplezier met het gebruik van deze sneltoetsen!Handige sneltoetsen bij het typen


Bronnen:
SNELTOETSEN

Uw Eigen Secretariaat
Secretariële ondersteuning voor MKB, ZZP en overheid

One thought on “Handige sneltoetsen bij het typen

  1. Pingback: Alt-codes als sneltoets om effectiever te werken - Uw Eigen Secretariaat

Comments are closed.